h

Pakket 'Red de solidariteit' verstuurd

31 december 2003

Pakket 'Red de solidariteit' verstuurd

Twentse wensen voor premier Balkenende

(Uit De Twentsche Courant Tubantia van 31-12-2003)

Meer dan duizend boze Twentenaren hebben een wenskaart geschreven voor minister-president Balkenende. Ze vinden zijn vergaande bezuinigingen onrechtvaardig. Vandaag gaat het pakket 'Red de solidariteit' naar Den Haag.

'Nu vragen ze een eigen bijdrage voor alles, voor thuiszorg, het ziekenfonds... Voor ons is er geen kerstpakket, geen duur vlees, voor ons geen schouwburg, geen leuke dagen, voor ons is er geen plaats meer in deze maatschappij. En nu krijg ik ook nog minder huursubsidie. Ik schaam mij dat ik geen visite kan ontvangen met alleen een kopje koffie, zonder koekje erbij. Mijn zes kleinkinderen kan ik geen geld geven, en dat is heel erg verdrietig.' Een Hengelose vrouw schreef de woorden op een protestkaart die vandaag naar premier Balkenende gaat. Als afzender zette ze erbij: 'Een 70-jarige oma met veel verdriet van Balkenende (wat hebben wij van deze gekozen ministers verdriet!).' Zo gaan er meer hartenkreten van Twentenaren richting Den Haag. 'Behoud de gesubsidieerde banen, anders wordt mijn partner werkloos.' En: 'Nu komt onze school zonder conciërge.' Hengeloër Weissman stelt voor dat Balkenende en zijn ministers een jaar lang leven van een 'uitgeknepen minimum-inkomen'. 'Dan piepen ze wel anders. Maar ik weet zeker dat ze het niet volhouden', aldus Weissman. De actie is een initiatief van de Socialistische Partij, die de afgelopen weken een intensieve campagne voerde in de Twentse steden.

Actieleider Vincent Mulder uit Hengelo is verrast door de grote hoeveelheid kaarten. 'Dagelijks komen er nog zo'n veertig reacties binnen. Er zit onder de mensen blijkbaar heel veel boosheid over dit kabinet.' De kaarten gaan in een op straat gevonden kerstpakketdoos naar de premier. Mulder heeft er een persoonlijke brief aan Balkenende aan toegevoegd. 'Ik ga ervan uit dat hij ons zal antwoorden.'

En natuurlijk de wensen voor Balkenende.

Eensgezinde keer het tij manifestatie.

U bent hier