h

Borne moet regeling minima weer herstellen.

2 april 2003

Borne moet regeling minima weer herstellen.

Staatssecretaris Rutte na vragen SP Tweede Kamerfractie: Borne heeft regeling voor minima onterecht beëindigd.

De gemeente Borne heeft per 1 januari van dit jaar de regeling voor mensen met een minimuminkomen voor aanschaf en vervanging van duurzame gebruiksgoederen geschrapt. Dit tot grote onrust bij mensen in Borne die een aanspraak wilden maken op deze regeling.
Tweede Kamerlid Piet de Ruiter heeft bij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rutte deze zaak aan de orde gesteld. De gemeente Borne schrapte de regeling voortijdig in afwachting van landelijke richtlijnen omtrent het minimabeleid.

De staatssecretaris is van mening dat naar nieuw landelijk beleid waar hij 20 miljoen euro extra geld voor uittrekt iedere gemeente in staat moet zijn om "langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief" een aanvulling te geven op het sociaal minimum (=bijstandsnorm) van 450 euro voor gezinnen, 400 euro voor alleenstaande ouders en 320 euro voor alleenstaanden.

De SP is blij met deze toezegging en vindt dat de gemeente Borne per brief alle uitkeringsgerechtigden in de gemeente op de hoogte moet stellen dat ook voor Borne met terugwerkende kracht deze regeling van toepassing wordt.

kamervragen over deze kwestie door Piet de Ruiter (SP) met antwoorden van de staatssecretaris

U bent hier