h

SP voert actie voor terugkeer bewaakte fietsenstalling

10 november 2002

SP voert actie voor terugkeer bewaakte fietsenstalling

Op zaterdag 9 november voerde de SP actie voor terugkeer van de bewaakte fietsenstalling van John Huygens. Passanten werden gevraagd door middel van een handtekening hun steun te geven en de reacties waren zeer positief. Ruim 1000 handtekeningen werden verzameld.

 bewaakte fietsenstalling moet terug.Met deze actie wil de SP ervoor zorgen dat het voor fietsers weer mogelijk wordt om tijdens marktdagen de fiets in het Hengelose centrum bewaakt te stallen. Deze week kondigde ook de Fietsersbond protest aan tegen het verdwijnen van de bewaakte stalling. De bond hekelt het papieren fietsbeleid van de gemeente, waarvan de uitvoering opnieuw op de lange baan geschoven is.

John HuygensSinds zijn 25e staat John als fietsenbewaker met zijn stalling op verschillende plaatsen in de binnenstad. Maar om onduidelijke redenen lijkt daar nu een einde aan te zijn gekomen, voor wat het gemeentebestuur betreft.

"Ze willen me van de gemeente Hengelo op een of andere manier via de sociale dienst de fietsenstalling ontnemen waar ik al 12 jaar hard voor werk, maar het is een heel lang verhaal dus als we misschien een afspraak zouden kunnen maken, want ik weet zeker dat dit niet normaal is". Dat was de noodkreet van John Huygens aan de hulpdienst van de SP in februari dit jaar. In verband met de geplande herinrichting van het Burgemeester Jansenplein bleek de plaats van zijn stalling omstreden. Hij verzocht - op advies van de hulpdienst - een nader gesprek met de gemeente, waarin men hem toezegde dat hij eventueel op een andere plek een permanente stalling zou krijgen. Maar na de september-kermis zet Wijkbeheer de stallinghekken en zijn schuilhokje niet weer terug. Stom verbaasd doet hij navraag en via een reeks van telefoontjes wordt slechts duidelijk dat "ergens" besloten is dat zijn stalling niet weer terugkomt. Voor de SP fractie is dat aanleiding om in de raadscommissie de wethouder om opheldering te vragen. De wethouder antwoordde dat het vooral een kwestie van ‘miscommunicatie’ is.

Ondertussen is John nog steeds werkloos en is er geen bewaakte stalling meer.

U bent hier