h

SP informeert huurders Sint Joseph over uitspraak huurcommissie

23 februari 2002

SP informeert huurders Sint Joseph over uitspraak huurcommissie

De hulpdienst van de SP heeft er bij de woningcorporatie Sint Joseph op aangedrongen om huurders waarvan ze in 2000 teveel huur hebben ontvangen dit terug te betalen.

Aanleiding is een uitspraak van de Huurcommissie inzake een geschil met één van haar huurders. De huurder maakte bezwaar tegen de huurverhoging van 2000 en baseerde zich daarbij op de afspraken die in 1995 waren gemaakt bij de overname van de woningen van het gemeentelijke woningbedrijf door St Joseph.

De gemeenteraad bepaalde toen dat de huren van de gemeentewoningen de eerstvolgende 10 jaar niet meer dan met de gemiddelde huurverhoging verhoogd mogen worden. Dat gemiddelde was toen 2.7%. De huurverhoging van 2000 was boven dit gemiddelde bepaald. De huurcommissie stelde daarom onlangs de huurder in het gelijk bij dit bezwaar.

De SP heeft daarop Sint Joseph per brief verzocht om voor alle destijds overgenomen woningen de huurverhoging te herbezien en alle huurders van wie de huur onterecht te hoog is geweest dit terug te betalen. In een ontvangstbevestiging van dit verzoek verklaarde de directeur, de heer Staargaard, in het kort dit "vooralsnog niet van plan te zijn, mede gelet op de complexiteit van deze kwestie". De SP heeft inmiddels de bewonersorganisaties op de hoogte gesteld en bezorgt nu ook de bewoners van deze ruim 3000 huurhuizen een brief waarin ze hen op de mogelijkheid wijst om eventueel teveel betaalde huur bij Sint Joseph terug te vragen.

"Naar onze mening is de zaak helemaal niet ingewikkeld.", zo stelt de SP Hulpdienst in haar brief "In ons electronische tijdperk is het voor Sint Joseph een koud kunstje om dat na te gaan en te corrigeren door de teveel betaalde huur terug te betalen" en "Als u de papieren niet meer bewaard heeft, dan is het voor de administratie van St. Joseph ongetwijfeld een kleine moeite u de nodige gegevens te verstrekken."

U bent hier