h

Bewoners opnieuw op de bres voor bibliotheek Hasseler Es.

9 februari 2002

Bewoners opnieuw op de bres voor bibliotheek Hasseler Es.

Vanmorgen is het bibliotheekfiliaal in de Hasseler Es met spandoeken ingepakt door tientallen bewoners, vertegenwoordigers van de wijkraad en de basisscholen in de Hasseler Es .

Opnieuw werd er zeer snel met verontwaardiging gereageerd op een nieuwe aanval op de openstelling van de bibliotheek voorziening voor de wijk.

wijkraad hangt spandoek opDe bibliotheekdirectie is voornemens het filiaal tijdens de korte schoolvakanties te sluiten. En dat zijn voor met name de jeugd in de wijk de tijden dat de bibliotheek veelvuldig bezocht wordt.

Juist in die vakanties, wanneer de meeste ouders gewoon werken, is het voor de jeugd naast het wijkcentrum Hasselerhoes een belangrijke punt voor activiteiten. In de afgelopen kerstvakantie was het topdruk, aldus mevrouw Banis, secretaris van de Wijkraad.

spandoek wijkraadNog geen anderhalf jaar geleden brachten honderden schoolkinderen met spandoeken, gedichten en brieven een hulde aan het bibliotheekpersoneel om hen te ondersteunen in het openhouden van het filiaal. Ondanks de toezeggingen destijds van wethouder ter Ellen dat het voorzieningenniveau gehandhaafd zou blijven wordt dit door de voorgenomen maatregel ondergraven. Banis: "Als dit plan wordt uitgevoerd betekent dat een terugloop in de dienstverlening met als gevolg dat het bibliotheekbezoek alleen maar meer gefrustreerd wordt. Denk ook eens aan de frustratie voor ouderen die eens in de zes weken de bieb een week op slot vinden.Daarmee lijkt de directie van de bibliotheek regelrecht aan te sturen op een doel: namelijk uiteindelijk het filiaal opgeven zodat alle geld en energie in één centrale bibliotheek in het centrum gestopt zal worden. Dat willen wij als wijkbewoners kost wat kost voorkomen."

spandoek De MeentInmiddels loopt ook een handtekeningenactie in de wijk. Langs alle deuren is door de SP een brief verspreid met de oproep om protest aan te tekenen. De eerste honderden handtekeningen zijn al binnen.

As. donderdag zal de bibliotheekdirectie uitleg van zaken proberen te geven in de commissievergadering in het stadhuis.

U bent hier