h

SP vraagt treinreizigers mee te denken

18 januari 2002

SP vraagt treinreizigers mee te denken

Vanochtend werden op de NS stations in Hengelo, Almelo en Enschede aan treinreizigers een vragenformulier uitgereikt.

Net als elders in Nederland krijgen tienduizenden treinreizigers op deze manier een dringend verzoek om mee te denken over maatregelen die op korte termijn de kwaliteit van het kwakkelende spoorvervoer kunnen opkrikken. Met een nieuwe directie en een minister die eindelijk lijkt te erkennen dat ze met haar beleid op dood spoor zit, moet het mogelijk zijn de kennis van de ervaringsdeskundigen bij uitstek, de treinreizigers, te benutten. Zo kan voorkomen worden dat er weer van alles uit- en afgesteld wordt en er niks verandert aan de chaos en het verval bij de Nederlandse Spoorwegen.

De actie is een initiatief van SP-Kamerlid Harry van Bommel, die de meningen en verbetersuggesties van de reizigers ter kennis van verkeersminister Netelenbos wil brengen. Van Bommel wil dat er op korte termijn een Noodplan Spoor komt, dat het geschonden vertrouwen van het publiek in de door het privatiseringsavontuur in de problemen gebrachte vervoersbedrijf kan herstellen. Van Bommel zelf is van mening dat NS weer een staatsbedrijf moet worden, en dat er een einde dient te komen aan de contraproductief werkende opdeling van de onderdelen van het spoorvervoer.

Het formulier kan gratis opgestuurd worden, maar ook via het internet worden ingevuld.

U bent hier