h

Rood sein voor aandeelhouders Akzo

10 april 2001

Rood sein voor aandeelhouders Akzo

Vertragingen lijken nu ook in Den Haag ingezet te worden in "de discussie" over de chloortrein.

Minister Pronk heeft toegezegd dat hij zal onderzoeken of het mogelijk is de chloortransporten door Nederland te verbieden. Hij vindt in ieder geval de 110 miljoen, die Akzo bij stopzetting wil hebben, te hoog. Ook zal hij voor het kamerreces de Kamer weer een brief schrijven over de stand van zaken. (Hij geeft niet aan welk reces!)

Met meer voortvarendheid vergaat het Akzo zelf, een multinational die per jaar 1 miljard Euro (2,21.. Miljard gulden) netto winst maakt en dus nu van de overheid een schadevergoeding eist van 110 miljoen gulden ter compensatie.

Op 26 april houdt AKZO haar aandeelhoudersvergadering in Arnhem. Aandeelhouders zullen er horen met hoeveel dividend ze de zaal kunnen verlaten. Het actiecomité Rood Sein voor de Chloortrein zal er ook zijn om de aandeelhouders te wijzen op de andere kant van de winst. Ook vanuit Hengelo gaan we er naar toe. De SP roept tal van bewonersorganisaties, milieorganisaties en haar leden op om mee te gaan. Wilt u ook meedoen in het ontmoeten van de aandeelhouders in Musis Sacrum, Arnhem op donderdagmiddag 26 april, neem dan contact met ons op.

U bent hier