h

SP houdt Klachtenweek WVG

30 maart 2001

SP houdt Klachtenweek WVG

Op 1 april bestaat de Wet Voorziening Gehandicapten zeven jaar. Voor mensen met een handicap zijn dit zeven magere jaren gebleken.

Voor de SP is dit reden om in de week van 12 tot en met 16 maart de mensen die gebruik maken - of gemaakt hebben - van de WVG de mogelijkheid te geven hun ervaringen te melden.

In Hengelo kan dat via het telefoonnummer van de hulpdienst 2421042.
's Morgens van 10.00 tot 12.00 uur, 's middags van 14.00 tot 16.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur.
Een team van SP medewerkers zal dan de mensen te woord staan.

Mensen kunnen bellen over hun ervaringen met de WVG regelingen: zoals met betrekking tot het collectief vervoer, het vervoersbudget, de hulpmiddelen, woningaanpassingen, de medische indicatie en de afhandelingstermijn.
De resultaten van deze klachtenweek zullen in de eerste plaats aan het gemeentebestuur worden aangeboden.

Ook gaan de gegevens van deze Hengelose klachtenweek mee in de landelijke bundeling van WVG klachten die door de SP fractie worden gebruikt in het debat over de evaluatie van deze wet volgende maand in de Tweede Kamer. De klachtenweek wordt in 35 gemeenten door de SP georganiseerd

Reeds een half jaar na invoering inventariseerde de SP de klachten in Hengelo. En die logen er niet om: Waar het nieuwe stelsel door de bedenkers als een prachtige regeling op maat werd beschouwd gaven gebruikers van de regeling massaal aan dat het ingrijpende negatieve gevolgen had voor hun leven. Het niveau van de gehandicaptenvoorziening weerspiegelt de welvaart en de mate van beschaving van een samenleving. Onze collectieve welvaart is groter dan ooit. Afbraak van de gehandicaptenvoorziening betekent dus dat het bergafwaarts gaat met onze beschaving. Voor de SP is dat een ontoelaatbare zaak:

Stop de Uitverkoop van de Beschaving!

U bent hier