h

Vuurwerk uit de woonwijk!

10 juni 2000

Vuurwerk uit de woonwijk!

Samen met de Buurtraad Harmsveld-Tichelwerk heeft de SP het initiatief genomen voor een bijeenkomst over de opslag van vuurwerk in de wijk.

De verschrikkelijke ramp in Enschede maakte het dringend nodig de vraag aan de orde te stellen wat de consequenties daarvan moeten zijn voor de opslag van vuurwerk in woonwijken. Op deze druk bezochte bijeenkomst in het buurtcentrum de Sterrentuin werd besloten om een brief te verspreiden onder alle bewoners van de buurten rondom de Deurningerstraat.Samen met de bewonersvereniging de Sterrenwacht en het SP-actiecomité Sterrenbuurt werden vervolgens 4000 blauwe brieven deur aan deur in de bus gedaan met het verzoek de achterkant met de tekst: Vuurwerk uit de Woonwijk voor het raam te hangen. Binnen de kortste keren zag het blauw in de straten in de omgeving.

Handtekeningactie

Daarna werd een handtekeningenactie gestart onder een petitie aan het gemeentebestuur om op de korst mogelijke termijn een eind te maken aan de opslag van vuurwerk in de wijk. In twee weken tijd werden meer dan vijf en twintig honderd handtekeningen ingezameld. Aanvankelijk zouden deze op donderdag 7 juni in de Grundelschool aan de Deurningerstraat worden aangeboden aan de wethouder van Milieu, maar vanwege de herdenkingsbijeenkomst die op diezelfde avond in Enschede werd gehouden werd dit uitgesteld naar donderdag 15 juni.

Vuurwerk in de gemeenteraad.

Ook in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 13 juni is de zaak van de opslag van vuurwerk in de woonwijk door de SP aan de orde gesteld. Samen met de Ouderenunie werd door de SP fractie een motie ingediend waarin de Raad uitsprak dat het college gevolg moest geven aan de door meer dan 2500 inwoners ondertekende petitie. Op voorstel van de PvdA werd echter besloten de motie aan te houden en de problematiek van de opslag van vuurwerk in de woonwijk eerst nog eens te bespreken in een gezamenlijke vergadering van de commissies van algemeen bestuurlijke zaken en van stadsbeheer, volkshuisvesting en milieu. Voor de buurtbewoners is echter allang duidelijk, dat de opslag van vuurwerk uit de wijk dient te verdwijnen.

U bent hier